Lite om Folsyra-Vitamin B9
Vad är folsyra? Folsyra är den oxiderade formen av vitaminet, vilket ofta förekommer i tillskott och näringsberikad mat. Folater refererar till den reducerade formen av
Vad är folsyra? Folsyra är den oxiderade formen av vitaminet, vilket ofta förekommer i tillskott och näringsberikad mat. Folater refererar till den reducerade formen av
Vitamin B6 är ett vattenlösligt vitamin som är en del av B-vitaminkomplexet. Till vitamin B6-föreningarna räknas bland annat. Pyridoxin (PN) Pyridoxal-5-fosfat (PLP) Pyridoxinsyra (PA) År
Pantotensyra-Vitamin B5 är ett vattenlösligt vitamin. Dess namn kommer från grekiskan pantos vilket betyder ”överallt”. Små mängder pantotensyra finns i nästan alla livsmedel, kanske ett
Den som tillerkänns upptäckten av vitaminet B3, niacin är den polske biokemisten Casimir Funk (1884-1967). Upptäckten kopplades till den vid denna tid vanliga bristsjukdomen pellagra.
Riboflavin upptäcktes av den tysk-österrikiske biokemisten Richard Kuhn, han tilldelades Nobelpriset 1938 för sitt arbete med vitaminer. Riboflavin förekommer i maten främst i formerna FMN(Flavonmononukleotid)
Tiamin är ett svavelhaltigt vitamin, därför kan det lukta lite illa. 1884 beskrev en japansk militärläkare om förekomsten av brist på tiamin. Bland japanska sjömän var dödligheten stor i bristsjukdomen beriberi men han upptäckte att om de åt mer proteinrik mat så minskade dödligheten, emellertid så visste han ju inte att det var kopplat till tiamin.
Sanna Ehdin: Antioxidanter är inte farligt vid cancer KURERA DEBATT 13 december, 2019 Slutsatser Ni kan lugnt fortsätta dricka era ingefärashots, gurkmeja, ta kosttillskott, äta blåbär
I början av februari drabbades jag av Covid och hade feber i 7 dagar. Men efter 3 dagar så var all smak och luktkänsla helt
Med blodtestet FoodDetective mäter man antikropparna IgG med direkt svar via enkelt stick-i-fingret blodprov. Med detta test kan man identifiera födoämnen som kan utlösa en