En massageform som bygger på lätt och mjuk beröring av huden

Det handlar alltså inte om knådande och arbetande med musklerna som i andra typer av massage.

Taktil beröringsmassage

Det är massagetekniken och den mjuka beröringen som stimulerar och frisätter ett hormon i kroppen som heter Oxytocin, som brukar kallas vårt stora ”lugn-och-ro-hormon”. Det får kroppen att slappna av och öka ditt välbefinnande.

När musklerna slappnar av förbättras blodcirkulationen, smärtlindringen ökar och blodtrycket sänks. När du känner dig mer avslappnad så ökar stresståligheten, du får lättare att koncentrera dig, matsmältning och näringsupptaget blir mer effektivt och du får en bättre kroppsuppfattning.

Taktil beröringsmassage är användbar för människor i alla åldrar och kan användas både som skön avslappningsmassage och vid olika besvär. Det har visat sig att beröringsmassage har många fördelar vid olika speciella omständigheter och kroniska besvär som:

Hur utförs behandlingen?

Händerna är redskapet och huden mottagaren. Respekt, omtanke och lyhördhet för individens integritet, upplevelser och känslor är ledorden i den mjuka taktila beröringsmassagen. Du som masseras får fullständig fokus och uppmärksamhet. Genom strykningar, lätta tryck och lätt beröring av huden skapas en sinnesstimulering som resulterar i lindring, tröst och bekräftelse. Denna massage hjälper dig till att ”bara vara”.

Varför behöver vi beröring egentligen?

Hudsinnet är grunden för nervernas utveckling och upp till 12-årsåldern är det den viktigaste informationskanalen för oss människor. Utan positiv beröring så finns det en risk att nervsystemet kommer i obalans. I huden finns beröringsreceptorer som har till uppgift att ge oss vår kroppsuppfattning, nästan som en karta över din egen kropp.

Kroppsuppfattningen ligger till grund för ditt inlärande, att ta in och bearbeta information, och utveckla vårt motoriska minne, jag-upplevelsen och din självkänsla.

Priser