Snabbtester

Här hos oss på KMK kan du genomföra ett flertal snabbtester om du känner eller misstänker att något inte stämmer i kroppen, eller bara om du vill ha check av ditt hälsoläge. 

Vi erbjuder tester inom följande områden

Borrelia

Borrelia sprider sig dessvärre mer och mer i takt med att fästingsproblemet blir större. Fästingarna må vara små, men effekterna från deras bett får inte underskattas. Borrelia är som du säkert vet en sjukdom vi kan få via ett fästingsbett. Men det är också viktigt att komma ihåg att ett fästingsbett inte automatiskt innebär att du får borrelia. Därför är det bra att ta ett test om du vet (eller misstänker) att du blivit biten av en fästing. Då får du svar nästan omgående om hur det ligger till och du slipper vara oviss och fundersam.

Ferritin

Ferritin mäts i blodet och ger en bild av järndepåerna i din kropp. Järnbrist är vanligt och kan drabba oss alla. Större risk att drabbas av järnbrist har kvinnor, äldre, gravida, blodgivare, idrottare och barn. Även du som är vegetarian och vegan ligger i riskzonen. Dessutom kan du ha ett normalt blodvärde och trots detta lida av järnbrist. Några symptom på järnbrist är:

Med en snabbtest får du snabbt reda på om du lider av järnbrist.

Sköldkörteltest TSH

Om du har problem med din sköldkörtel så påverkas hormonet TSH, som finns i blodet. För låg TSH-nivå kan bland annat ge symptom som:

Med ett sköldkörteltest får du en kliniskt beprövad produkt, som snabbt och enkelt visar om du har ett lågt TSH-värde i blodet. Visar provet ett positivt svar bör ytterligare undersökning/utredning utföras.

Matintolerans

Laktosintolerans, glutenintolerans eller känslig mot någon annan mat? Tyvärr blir det även vanligare med allergier, intolerans eller överkänslighet mot viss mat. Symptomen på matintolerans kan variera från person till person och kan ta sig uttryck som illamående, problem med magen, förändringar i huden, överdriven trötthet eller huvudvärk. 

Med en snabbtest kan vi kartlägga om maten du äter påverkar din hälsa och i så fall vad du ska utesluta från din kost eller om du behöver någon form av behandling.

D-vitaminbrist

Under vintern och mörkret kan det vara svårt för många av oss att få i oss tillräckligt med D-vitamin. Brist på D-vitamin kan visa sig bland annat genom:

Ibland vid allvarliga fall kan även D-vitaminbrist leda till kramper och har även förknippats med depression och benskörhet. Ett test om du har D-vitaminbrist och ger oss underlag för fortsatt behandling eller insatser.

Priser
Vitaminer och kosttillskott
Vi erbjuder olika varianter av vitaminer och kosttillskott för att förebygga sjukdomar och förbättra ditt hälsoläge. Vitaminerna och kosttillskotten är inga standardprodukter som du köper i vilket varuhus som helst, utan specialbeställningar från oss till våra leverantörer. Allt baserat på vår erfarenhet och våra kunders efterfrågan.
Vitaminer och mineraler
Presentkort
Ge bort egentid till någon du tycker om. Ett presentkort är en perfekt present till nära och kära som du tycker förtjänar en stunds välbehövlig avkoppling och är giltigt för alla våra behandlingar. Kom in till oss på Karlstad Massageklinik, så hjälper vi dig.
Handdukar, tejp och ormsalva