Om oss

KMK-kliniken, eller Karlstads Massage och Kroppsvårdsklinik som det egentliga namnet är, finns på Ölmegatan 7 på Kvarnberget i Karlstad. Till viss del framgår det av namnet vad vi sysslar med, men om vi ska formulera det mer tydligt så vill vi beskriva vår verksamhet så här: Vi erbjuder privatpersoner och företag en helhetslösning för friskvård och rehabilitering.

Alla behöver ta hand om sin kropp, det är ingen nyhet. Utöver att äta rätt och motionera, gäller det också att få massage med jämna mellanrum för att gå igenom kroppen och förebygga till exempel problem med rygg, nacke och axlar.

Har det redan uppstått problem som ryggskott, muskelvärk, problem med leder eller liknande, så finns vi här till din hjälp. Vi erbjuder behandlingar anpassade efter dina behov och förutsättningar. Det är massage, behandling av triggerpunkter och leder, hälsoanalyser, snabbtester med mera. Allt för att lösa dina problem, eller ännu hellre förebygga så att du slipper smärta.

Vi erbjuder också föreläsningar och utbildningar inom massage, friskvård, ergonomi och hälsa. Passar utmärkt för företag, arbetsgrupper, föreningar och andra sammanslutningar som är intresserade av hälsa och välmående. Även privatpersoner kan boka in oss för olika genomgångar och informationer.

Vi är medlemmar i Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Vi har patient- och ansvarsförsäkring.

Olle Håkansson

Karlstads Massage & Kroppsvårdsklinik

Olle Håkansson är utbildad hälsoterapeut vid YW – Yrkeshögskola Wermland. I utbildningen ingår bland annat: basmedicin (anatomi och fysiologi), kroppsmassage, taktil beröringsmassage, mentala och fysiska träningsmetoder samt kost och näring.

Olle är certifierad massör/massageterapeut av BSM (Branschrådet Svensk Massage) och diplomerad i taktil beröringsmassage. Olle är också utbildad i ledmobilisering (translatorisk rörelseterapi).

Olle har tränat och tävlat i många olika idrotter och sporter inom lag- och racketsporter såväl som långdistanstävlingar och genomfört ett antal klassiker genom åren.

Johan Ringvall

Corpus Liberum

Johan Ringvall driver företaget Corpus Liberum och är certifierad massör samt utbildad naprapat.

Johan ansvarar för den teoretiska utbildningen i anatomi, fysiologi, sjukdoms- och skadelära till certifierad massör för Svenska Hälsoteamet AB. Han har även tagit fram en vidareutbildning för yrkesverksamma massörer inom manuell ortopedisk medicin. Utbildningen kallas FRT- funktionell rörelseterapi och inriktar sig på mjuka ledbehandlingstekniker

Johans träning- och tävlingsbakgrund finns i långdistanslöpning, styrketräning, kampsport och yoga och han är även deltidsbrandman sedan 2010.

Corpus Liberum – den fria kroppen har funnits sedan mitten på 90-talet. Företagets verksamhet är massage och naprapatliknande behandlingar, samt utbildningar och kursverksamhet inom massageyrket. Genom åren har Johan tagit fram utbildningar och utbildningsmaterial för ett antal utbildningsanordnare, såväl privata som yrkeshögskolor till certifierad massör.